Hyvä muotoilu on ihmislähtöistä

Suunnittelu- ja tuotekehittelyprosessimme on ainutlaatuinen. Ideat uusiin tuotteisiin saamme sadoistatuhansista vuosittaisista vierailuista ja keskusteluista työpaikoilla eri puolilla maailmaa. Kehitämme, muokkaamme ja havainnollistamme ideoita kolmiulotteisten CAD-piirustusten ja 3D-tulostimella tuotettujen prototyyppien avulla. Koko työn ajan keskitymme loppukäyttäjään, laatuun ja ympäristönäkökulmiin. Ympäristövastaava on mukana hankkeen alusta alkaen varmistamassa järkevät materiaalivalinnat ja tuotantomenetelmät. Samalla kehitetään mahdolliset valmistuksessa tarvittavat työkalut ja sitten aloitetaan tuotanto. Kaikkiaan idean kehittäminen valmiiksi, testatuksi ja lanseerausvalmiiksi tuotteeksi voi viedä lähes kolme vuotta.


Martin Järte

”Kotonamme olevilla esineillä on suuri painoarvo. Näin pitäisi olla myös työpaikalla, sillä siellä vietetään suuri osa elämää. Minulle hyvä muotoilu tarkoittaa selkeyttä ja rehellisyyttä. Hyvä muotoilu on inhimillistä. Tuotteen toiminnan on selvittävä tuotteesta ja oltava käyttäjälle itsestään selvää. Kun se onnistuu, hyvä ulkonäkö saadaan kaupan päälle. Parasta työssä on eri puolilla maailmaa sijaitsevilta työpaikoilta tuleva palaute, että tuote toimii ja sitä arvostetaan. Jonkun työpäivästä on tullut parempi ja hieman tyylikkäämpi.”

Product & Packaging Designer

Ammattinimike Tuote- ja pakkaussuunnittelija 
Aika Rahmqvistilla Vuodesta 2006
Rahmqvist-suosikki PHOS ATL1 -lamppu
Muita suosikkeja Arkkitehtuuri, taide, historia,
Apple, Hay (huonekalut), POC (urheilukypärät, lasit ym.), Propeller (suunnittelutoimisto) 


Jesper Rahmqvist

”Tavoite toiminnallisuuden ja muodon täydellisestä yhdistämisestä kannustaa meitä suunnittelutyössä. Monet keskittyvät vain käyttöön, joten tuotteet ovat usein ankeita. Toiset panostavat ulkonäköön niin, että toiminnot kärsivät. Me emme luovuta, ennen kuin kaikki palaset loksahtavat paikoilleen ja tukevat toisiaan. Tavoitteemme on saavutettu vasta, kun toiminnallisuus ja ulkonäkö muodostavat harmonisen kokonaisuuden. Tuotteemme toimivat valtavan erilaisilla markkinoilla Skandinaviasta Dubaihin, mikä kertoo muotoilumme menestyksestä.”

CEO & Creative Director

Ammattinimike Toimitusjohtaja ja luova johtaja
Aika Rahmqvistilla Lapsesta saakka
Rahmqvist-suosikki Useita! Phos ATL1, Desktop Sorter System, Acoustic Panel, Eco Paper Clip, Easy Flow, Mineral Paper ja Silky Crayon.
Muita suosikkeja Zound Industries, Apple, suosikkisuunnittelijat: Charles ja Ray Eames